جزایر پرنس استانبول
استانبول از طرف شمال با دریای سیاه و از طرف جنوب با دریای مرمره احاطه شده لذا دارای چندین جزیره زیبا و دیدنی نیز می باشد . در ادامه سعی شده جزایر پرنس استانبول (Prince Islands Istanbul) که از 9 جزیره تشکیل شده معرفی گردد با ما همراه باشید .
مجموعه جزایر آرام، سرسبز و عاری از اتومبیل پرنس تفاوت بسیار زیادی با شهرهای بزرگ دارند، به طوری که برای استراحت، آرامش یافتن و فرار از هیاهو و ترافیک شهرهای بزرگ مکان بسیار مناسبی هستند. بعد از دیدار از استانبول، با لنجهای مسافربر به این جزایر میرسید و به محض ورود این تفاوت را احساس خواهید کرد. اگر چه در تعطیلات آخر هفته و مخصوصا در فصل تابستان این جزایر بسیار شلوغ و پرازدحام میشوند، اما در مجموع فضا و حال و هوای این جزایر بسیار آرامشبخش است.
شاید یکی از بهترین قسمت های تور استانبول بازدید از جزایر پرنس استانبول باشد چرا که این مجموعه جزایر با محیطی زیبا و بدون اتومبیل فرصتی مناسب برای استراحت فراهم نموده اند . جزایر پرنس به مجموعه جزایر نه گانه کینالی آدا ، بورگاز آدا ، هیبلی آدا ، بیوک آدا ، صدف آدا، قاشق آدا ، سیوری آدا ، یاسسی آدا و طاوشان آدا گفته می شود که در میان آب های دریای مرمره واقع شده اند . از بین این جزایر 4 مورد اول عمومی بوده و به روی همگان باز شده اند . در این مجموعه جزایر ، جزیره بیوک آدا از بقیه بزرگتر بوده و زیبائی ها و جذابیت های آن زبانزد می باشد . جزایر پرنس که از جاذبه های گردشگری ترکیه به شمار می آید در قسمت آسیایی استانبول واقع شده اند و به سبب اینکه در گذشته محلی برای تبعید شاهزادگان طرد شده بوده اند به این نام شهرت یافته اند .
جزایر نه گانه یا جزایر پرنس استانبول مکانی مناسب برای کسب آرامش و فرار از شلوغی شهر را فراهم نموده و محیط آرام و زیبای آن به همراه برخی از جاذبه های تاریخی و تفریحات آبی توانسته نظر گردشگران را به خود جلب نماید . جزایر نه گانه استانبول در روزهای عادی جمعیت حدود 20 هزار نفر دارد ولی با آمدن تعطیلات آخر هفته و تابستان بر این تعداد افزوده می شود و گاهی ممکن است به 500 هزار نفر نیز برسد . در جزایر پرنس وسیله نقلیه موتوری وجود ندارد و گردشگران برای بازدید از بخش های مختلف آن یا باید پیاده روی کنند و یا اینکه از دوچرخه و درشکه استفاده کنند .
مجموعه جزایر پرنس که از جاذبه های گردشگری استانبول محسوب می گردد دارای مساجد و کلیساها ، پلاژها ، رستوران ها و جنگل های زیادی می باشند . جزیره بیوک آدا به عنوان بزرگترین و محبوب ترین جزیره دارای جاهای تاریخی متعددی است که از جمله این اماکن می توان به مانستر و کلیسای آییا یورگی از قرن ششم در یوجاتپه ، مسجد حمیدیه ، کلیسای آییوس نیکولاس و الد گریک اشاره نمود . در مورد دیگر جزایر عمومی باید گفت که بورگاز آدا از گذشته و به طور سنتی بیشتر مورد توجه یونانی های شهر استانبول بوده در حالی که جزیره کینالی آدا مورد توجه ارامنه شهر قرار گرفته است . جزیره هیبلی آدا نیز که قبلا جزیره ذخایر مس بوده محل آکادمی ناوال جادت است و یک کلیسای ارتودوکس دارد .
در جزایر پرنس تعدادی رستوران و کافه زیبا به چشم می خورد که گردشگران در هنگام خستگی و گرسنگی می توانند به آن ها مراجعه کنند . از نظر پلاژها ، جزیره پلاژهای عمومی و رایگان دارد اما چند پلاژ خصوصی نیز وجود دارد . امروزه ، جزایر پرنس ترکیه تفریحگاهی برای عموم مردم است . همچنین استانبولی ها و توریست ها برای لذت بردن از طبیعت زیبا ، مکان های دیدنی و تاریخی ، پلاژها و تفریگاه های جزیره به این مکان می آیند . توجه داشته باشید از ایستگاه کاباتاش تا جزیره بیوک آدا که آخرین و چهارمین ایستگاه کشتی های مسافربری (اتوبوسهای دریایی) است حدود 2 ساعت طول می کشد به طور حتم اگر گردشگران از قایق های تندرو استفاده کنند این زمان تا مقدار قابل توجهی کاهش می یابد .
طی ادوار گذشته، این جزایر کاربردهای متفاوتی داشتهاند. در دوران امپراطوری بیزانس، افرادی از خانواده سلطنتی که به هر دلیلی مورد غضب و نفرت امپراطور واقع میشدند، برای نجات جان خود به این جزایر پناه میبردند. در دوران سلطنت عثمانی نیز همین روال ادامه داشت به طوری که شاهزادگان دردسرآفرین و مشکلساز به این جزایر تبعید میشدند، به همین دلیل این جزایر، پرنس نام گرفتهاند. سپس در اواسط قرن نوزدهم، بازرگانان و تجار ثروتمند استانبول توجه خاصی به این منطقه نشان دادند و بخشهایی از این جزایر را به تملک خود درآوردند و خانههای بسیاری به سبک دوران ویکتوریا در این منطقه ساختند. با ساخت این خانهها، زیبایی و جذابیت منطقه چندین برابر شد. بعد از گذشت مدتی این جزایر اقامتگاههای تابستانی بسیار مشهور و محبوبی شدند و عمدتا اقلیتهای غیرمسلمان استانبول شامل یونانیها و آمریکاییها در آنجا سکنی گزیدند. بویوکآدا (Buyukada) بزرگترین جزیره از بین این جزایر، در دهه ۱۹۳۰ چندین سال محل اقامت لئون تروتسکی، متفکر مارکسیست روس بود که از کشور خود به این جزیره تبعید شده بود.
از بین این ۹ جزیره، رفت و آمد مسافران فقط به چهار جزیره به طور مداوم صورت میگیرد و سرویسدهی منظم وجود دارد. دو جزیره بویوکآدا و هیِبِلیآدا (Heybeliada) از نظر وسعت از بقیه جزایر بزرگتر هستند و بیشتر مورد توجه مسافران و توریستها قرار گرفتهاند. در این دو جزیره رستورانها و کافههای بسیاری وجود دارد. اگر برای گردش یک روزه به این منطقه آمده باشید، میتوانید طی گردش در جزایر در رستورانهای ساحلی غذای دریایی میل کنید و در صورت اقامت چند روزه، میتوانید در هتلهای جزیره اقامت کنید. دو جزیره کینالیآدا (Kinaliada) و بورگازآدا (Burgazada) نیز مسکونی و توریستی هستند. بورگازآدا از گذشته و به طور سنتی بیشتر مورد توجه یونانیهای شهر استانبول بوده در حالی که جزیره کینالیآدا مورد توجه ارامنه شهر قرار گرفته است. سایر جزایر پرنس غیر مسکونی هستند که البته با لنجهای مسافربر میتوانید این جزایر را از نزدیک ببینید.