درباره استانبول ترکیه

استانبول بزرگترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قاره آسیا و اروپا را جدا می‌کند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که بین دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع شده است. استانبول به عنوان شهر فرهنگی اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده‌است

استانبول همیشه مرکز زندگی اقتصادی ترکیه بوده ‌است که این به خاطر موقعیت اتصالی بین‌المللی راه‌ های مرزی زمینی و دریایی می ‌باشد. امروزه استانبول مرکز صنعتی ترکیه است. بسیاری از نقشه ها و طرح های تولیدی اصلی در شهر متمرکز شده است. استانبول و ایالات اطراف آن کتان، میوه، روغن زیتون، ابریشم و تنباکو تولید می‌کنند. فرآورده‌های غذایی، تولید منسوجات، محصولات روغنی، مواد لاستیکی و فلزی، چرم، مواد شیمیایی، الکترونیکی، شیشه ای، ماشینی، کاغذ و محصولات کاغذی از تولیدات صنعتی مهم شهر می‌باشند. چشم انداز اصلی دیگر از اقتصاد استانبول گردشگری و جهانگردی است. هزاران هتل و صنعت‌های دیگر مرتبط با جهانگردی در استانبول وجود دارد که به گردشگران و بازدیدکنندگان به طور حرفه‌ای خدمت می‌کنند

این شهر در ابتدا با نام بیزانتیوم شناخته می‌شد در سال ۱۹۶ میلادی سپتیموس سوِروس امپراطور روم با حمله به بیزانتیوم آن را اشغال کرد و رومیان زیادی به این شهر مهاجرت کردند.تلاش امپراطور برای نامیدن این شهر به نام فرزندش آگوستا آنتونینا موفق نبود و مردم تا زمان تغییر نام شهر به شهر کنستانتین (قسطنطنیه) ، نام رم جدید (Nova Roma) را برای آن بکار می‌بردند. از سال ۱۹۳۰ رسما استانبول نامیده شد.نام استانبول که تا قبل از فتح آن به دست ترکان به رواج داشت، برگرفته از نام ایستیم پولی که در زبان یونانی به معنی شهر یا مرکز شهر می‌باشد، است. در سال ۱۷۷۰ میلادی سلطان مصطفی سوم با ضرب سکه‌هایی که روی آن نام استانبول نقش بسته بود ، به این نام رسمیت بخشید و جایگزین قسطنطنیه شد. در دوره جمهوریت و از روز ۲۸ مارس سال ۱۹۳۰ اداره پست ترکیه از تمامی کشورهای جهان خواست تا از نام استانبول در مکاتبات خود استفاده نمایند.

نواحی استانبول به ۳ قسمت اصلی تقسیم می‌شود:

1- شبه جزیره تاریخی استانبول قدیمی بخش‌ها و نواحی امین اونو و فاتح را در بر می‌گیرد.

2- شمال شاخ طلایی، مناطق تاریخی بَی اوغلو و بشیکتاش هستند که محل اسکان آخرین سلطان بوده.

3- کوههای اوسکودر و کادیکوی که در سمت آسیایی قرار گرفته‌اند.

استانبول ۲ فرودگاه بین‌المللی دارد بزرگ‌ترین فرودگاه، فرودگاه بین‌المللی آتاترک در یسیلکوی، ۲۴ کیلومتری مرکز شهر می‌باشد که از طرف و قسمت اروپاییی استفاده می‌شود اما در حال حاضر درون شهر است، فرودگاه جدید، فرودگاه سابیها جوکین در ۲۰ کیلومتری شرقی از طرف آسیایی و ۴۵ کیلومتری شرقی اروپایی مرکز شهر قرار گرفته است. حمل و نقل عمومي در اين شهر مبتني بر تاكسي اختصاصي، تاكسيهاي ون اشتراكي، ميني بوس، اتوبوس، تراموا، قطار سبك شهري، قطار كابلي و انواع قايق و كشتي هاي مسافربري است.

تاكسيهاي اين شهر تماما به رنگ زرد بوده و محاسبه نرخ كرايه با استفاده از تاكسي متر انجام مي گيرد. با اين وجود كرايه تاكسي در اين شهر نسبتا گران مي باشد. نرخ اوليه تاكسي متر در بدو ورود به وسيله در حدود 2 دلار مي باشد

مراکز خرید

تعداد زیادی از ایرانیان استانبول را مراکز خرید مناسبی برای پوشاک و لباس بچه گانه ، بزرگسال ، زنانه ، مردانه و پارچه های ترک می دانند .

آکمرکز از مراکز خرید معروف با قیمت مناسب است که شامل انواع و اقسام البسه بچه و بزرگسال ، اسباب بازی ، عینک ، وسایل الکترونیک و غیره است.

بازار سقف دار کاپالی چارشی از مراکز خرید جذاب و دیدنی استانبول است ، که بیش از چهار هزار مغازه و بوتیک را دارا می باشد . این بازار دارای تنوع بسیار زیادی است که از جمله قسمت های مختلف آن می توان به کوچه فراشان ، فرش فروشان ، زرگز ها ، پارچه فروش ها و ... اشاره کرد. یکی از سوغاتی های جالب و جذابی که اکثرا به آن علاقمند هستند ، قلیان است که به اکثر نقاط دنیا صادر می شود.

بهترین منطقه ها برای خرید پارچه و البسه خیابان استقلال ، خیابان جمهوریت است که به میدان تکسیم نیز راه دارد.

خیابان جزاییر یکی از معروف ترین خیابان های استانبول است که به میدان تکسیم راه دارد. این خیابان به کوچه فرانسوی ها معروف است.

آتاکوی گالریا در آتاکوی و کاروسل در کیرکوی را هرگز فراموش نکنید . پاساژ اطلس ، مرکز خرید کاپیتول در بخش آسیایی استانبول ، خیابان بغداد ، خیایابان بهارییه را از دست ندهید !

بازار صحاف ها نیز در مرکز بیازیت قرار دارد و بازار هدهد مربوط به دکوراسیون منزل می باشد.

هنر و فرهنگ

هنر های دستی ، قالیچه ، ظرف سرامیکی و برنجی و اشیاء عتیقه در این بازار خرید و فروش می شود.

استانبول بناهای هنری متنوعی را نیز دارد از جمله مدرسه محمد اغندی که در قرن 18 بنا شده و هم چنین در این زمینه می تونیم به مدرسه جعفر آقا ، (ساخته شده در قرن 16) اشاره کرد.

فرودگاه ها و حمل و نقل

شهر استانبول دارای دو فرودگاه بین المللی است ، آتاتورک که در 24 کیلومتری مرکز شهر وجود دارد و یکی از بزرگترین فرودگاه های ترکیه به حساب می آید .

و فرودگاه سبیها گوکچن در 20 کیلومتری شرقی از قسمت آسیایی که 45 کیلومتری اروپایی مرکز شهر واقع شده. حمل و نقل در این شهر شامل تاکسی اختصاصی ، ون اشتراکی ، مینی بوس ، اتوبوس ، تراموا ، قطار شهری ، قطار کابلی ، قایق و کشتی های مسافربری کوچک می باشد.

قیمت تاکسی های شهر تقریبا گران می باشد و نرخ تاکسی ها ، به دلیل اینکه متری محاسبه می شود ، تقریبا گران می باشد. به تاکسی های ون ، دل موش نیز گفته می شود. کرایه آنها برای هر نفر تقریبا ثابت و حدود 1.5 لیر می باشد.

اتوبوس ها خدمات مشخص و منظمی به مسافران عرضه می دهند و کرایه آنها نیز برای هر نفر حدود کرایه دل موش است.

تاریخچه استانبول

این شهر در ابتدا ، بیزانتیوم نامیده می شد . در سال 196 میلادی امپراطور روم به این شهر حمله کرد و آن را اشغال کرد .

امپراطور تلاش زیادی کرد که شهر را به نام فرزندش ، آگوستا آنتوینا بنامد ، اما مردم تا زمان تغییر نام شهر به قسطنطنیه آن را "رم جدید" می نامیدند. از سال 1930 این شهر رسما استانبول نامیده شد.

اقتصاد استانبول

استانبول از نظر اقتصادی بسیار قویمی باشد و دلیل عمده آن در مرکز راه های زمینی و دریایی قرار گرفتن آن است که شامل 20% صنعت ترکیه و 38 % فضای کاری صنعتی ترکیه است.

استانبول به عنوان مرکز صنعتی ترکیه شناخته شده است.

در استانبول ، کتان ، تنباکو ، ابریشم ، روغن زیتون و انواع میوه جات صادر می شود. از تولیدات صنعتی آن می توان به فراورده های غذایی ، محصولات روغنی ، تولیدات منسوجات ، مواد شیمیایی ، شیشه ای ، الکترونیکی ، کاغذ و محصولات کاغذی اشاره کرد.

این شهر از نظر گردشگری و جهانگردی بسیار قوی است. صنعت گردشگری و توریست های بسیاری هر ساله به این شهر می آیند.

مناطق دیدنی استانبول

استانبول شامل موزه ها و بافت های باستانی ، قلعه ها و بارو ها ، قصر ها و کاخ ها ، مساجد و کلیساها و پرستشگاه ها ، قنات و چشمه ها ، معابد و میادین ، مناطق حفاظت شده ، استراحت گاه ها ، پلاژ ها ، کمپ های جنگلی ، جشنواره های ورزشی و مناطق حفاظت پرندگان اشاره کرد.

پارک مینیاتورک :

این پارک در سال 2002 در منطقه ی گلدن هورن گه جزو مناطق قدیمی این شهر محسوب می شود افتتاح شد این پارک در ساعات 9-18 پذیرای مردم عزیز می باشد و امکان آشنا شدن با مناطق تاریخی را برای آنها فراهم می کند

کاخ ها :

کاخ توپکاپی : این کاخ ها از مجموعه ای از کاخ ها تشکیل شده است و در سال 1466 بازسازی شد.

قصر آینالی کاواک : نام دیگر قصر (قصر آینه) است و در قرن 18 تاسیس شده است. این قصر چندین بار بازسازی شده و علت نامگذاری ان به نام قصر آیینه ، هدیه هایی پر از آینه است که به این قصر تعلق گرفته است.

این قصر در بالای خلیج قرار گرفته است و هر ساله گردشگران زیادی را به علت معماری زیبا و دلنشین سنتی استانبول و فرهنگ ترک ، به خود جذب می کند.

کاخ بیلربی : این کاخ در قسمت آسیایی استانبول واقع شده است. و دارای دیزاین و طراحی شرقی می باشد. در این کاخ انواع و اقسام لوازم لوکس شرقی استفاده شده است.

کاخ چراغان : در سال 1910 سوخته شده است . این کاخ در 4 سال و با هزینه ای بالغ بر 4 میلیون طلا ساخته شده است.

اطراف جاده با دیواره های بلندی حصار شده است.

کاخ دلما باغچه : در قرن 19 به وسیله عبدالمجید ساخته شده است . مهماری این کاخ هنر زیبای اروپایی را به تصویر کشیده است.

کاخ ساحلی به طول 600 متر در کنار تنگه قرار دارد . این کاخ ثروت عظیمی را شامل می شود هنر های دستی و وسایل جدید این کاخ ، آن را بسیار زیبا کرده است.

کاخ فیلیزلی :

قصر دریایی آتاتورک در فلوریا : این مکان متعلق به ییلاق روسای جمهوری ترکیه مورد استفاده قرار میگرفته است. و به شکل T مانند ساخته شده است.

قصر ماسلاک : این قصر از سوی سلطان عبدالعزیز به عنوان خانه شکار طراحی شده است و در قرن 19 بنا گردیده است.

کاخ مراسم : این کاخ مناسب روزهای مراسم می بوده است و در بعضی مواقع برای گردش پادشاه نیز مورد استفاده قرار می گرفته است. مسافران می توانند همه روزه جز دو شنبه و پنجشنبه از این کاخ دیدن کند.

کاخ توپکاپی : در طول قرون 15 تا 19 در منطقه ای خاکی بنا شده است. و از مجموعه ای از کاخ ها کامل شده است.

جزایر پرنسس :

مجموعه جزایر 9 گانه اطراف شهر قرار دارد . که به شاهزادگان یا پرنسس معروف شده است. دارای آب و هوای مناسب و خانه های چوبی است و مکان بسیار مناسبی برای گذارندن تعطیلات است. بزرگترین جزیره مجموعه بویوک آدا می باشد. کنیالی ، صدف ، بورگاز و هی بلی آدا از جزایر دیگر این مجموعه می باشد . برای رفتن به این جزایر باید از کشتی های موجود در ساحل استفاده کرد و هم چنین در فصل تابستان اتوبوس های دریایی حمل و نقل را برای شما آسان می کند.

جزیره بیوک آدا :

بزرگترین جزیره مجموعه بیوک آدا می باشد که در این جزیره خودرو به هیچ عنوان هیچ جایگاهی ندار د و از دوچرخه و سه چرخه و کالسکه استفاده می کنند.

مساجد ، معابر و کلیسا ها

مسجد سلیمانیه ، رستم پاشا ، مسجد سلطان احمد ، فاتح ، جامی ، محمد پاشا ، مهرشاه سلطان از مساجد مهم و دیدنی شهر استانبول می باشد .

مسجد ایوب سلطان : این مسجد به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شده است.

مسجد فاتح : این مسجد نیز به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شده است و معماری این مسجد برگرفته از شیوه معماری ترکی است.

مسجد سلیمانیه : مجموعه شاهکار معمار سینیان می باشد و دارای معماری اسلامی می باشد . این مجموعه به دستور سلطان قانونی در سال 1550 تا 1557 ساخته شده است.

مسجد سلطان سلیم : مسجد واقع در منطقه ادرینه کاپی و در ناحیه ی سلطان خلیج می باشد

در سال 1522 در دوران سلطان سلیمان اتمام کار اعلام شد.

مسجد هاسکی : این مسجد به نام خرم سلطان، همسر سلطان سلیمان بنا شده اس .

مسجد جدید: این مسجد در سال 1597 در منطقه امین اونو بنا شده است و این مسجد دارای تزیینات چینی کاری زیبایی می باشد و گنبد های کوچک و بزرگ زیادی در این بنا وجود دارد که آن را جذاب و دیدنی کرده است.

مذهب

اکثر مردم استانبول سن ی مذهب هستند و سنی های این شهر ، بیشتر به مکتب های حنفی بر می گردند و حدود ده در صد آنها را سنی های شافعی تشکیل می دهند.

علاوه بر این مسلمان ترکیه علوییون ترکیه 4.5 میلیون نفر شهر را تشکیل می دهند.

میرزایی

  • جاذبه های استانبول

    جاذبه های استانبول

    1-قصر سلطنتی حاجیا صوفیا (Aya Sofya) (فرزانه مقدس) که امروزه با نام موزه ایا صوفیا شناخته می شود. این قصر ابتدا توسط کنتسانتین بزرگ بنا نهاده شد ، و بعد در قرن 6 میلادی توسط جاستنین مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. ارتفاع گنبد بزرگ این قصر از سطح زمین 55 متر و قطر آن 31 متر میباشد. موزاییک هایی که در ساخت این بنا بکاربرده شده واقعاً زیبا هستند.بازدید از این موزه همه روزه به استثناء روزهای دوشنبه ممکن میباشد. آدرس : ترکیه، استانبول، سلطان احمد، میدان ایاصوفیه 2- مسجد سوکول لو محمد پاشا (Azapkapi Sokollu Mehmet Pasa Camii) در سال 1577 بوسیله سینان ساخته شده. این مسجد در نزدیکی مسجد سلطان احمد که یکی از بهترین نمونه های معماری کلاسیک ترکیه به شمار می آید، قرار گرفته است. در داخل این مسجد از کاشی های آبی ، سبز ، بنفش و قرمز از نیکی استفاده شده است. 3-کاخ بیلربیی (Beylerbeyi Palace) این کاخ در قرن 19 توسط سلطان عبدالعزیز بنا نهاده شد. این کاخ پوشیده از گلهای ماگنولیا بوده و در قسمت آسیائی تنگه بسفر قرار دارد. از این کاخ در فصل تابستان و همچنین برای پذایرائی از میهمانان عالیرتبه خارجی استفاده می شده است. یکی از این میهمانان خارجی که از وی در این کاخ پذیرائی شده ملکه فرانسه ، ملکه اژنی بوده است. این کاخ همه روزه بجز روزهای دوشنبه و پنج شنبه جهت بازدید همگان باز می باشد. 4-مسجد باشکوه سلطان احمد (Sultanahmet Blue Mosque) با 6 مناره زیبای خود درست در مقابل مسجد حاجی صوفیا قرار گرفته است. این مسجد در فاصله سالهای 1603 تا 1617 توسط آرشیتکتی بنام محمت (محمّد) ساخته شد. این مسجد با نام مسجد آبی مشهور است و علت این شهرت کاشی های سفید و آبی زیبائی است که در ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته است. مسجد همه روزه برای بازدید باز است و فقط در ساعات نماز بسته میباشد. آدرس : ترکیه، استانبول، سلطان احمد، میدان ایاصوفیه 5-کاخ دولما باغچه Dolmabahce Palace )) قسمت بیرونی این کاخ توسط سلطان عبدالمجید اول در اواسط قرن 19 میلادی ساخته شد. این کاخ 600 متری در ساحل اروپایی تنگه بسفر قرار گرفته است. وجود سالن بزرگ در این کاخ با 56 ستون داخل آن و چلچراغ شکیل و 5/4 تنی آن با 750 لامپ موجود در آن چشم هر بیننده ای را خیره می کند. تمامی ساعت‌های کاخ بر روی ۹:۰۵ متوقف هستند، ساعتی که موسس جمهوری ترکیه، آتاتورک، در این کاخ در تاریخ ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸ دیده از جهان فروبست. این کاخ همه روزه به استثناء روزهای دوشنبه و پنج شنبه جهت بازدید همگان باز می باشد. آدرس : ترکیه، استانبول، بشیکتاش، دولما باغچه 6-مسجد فاتح این مسجد در فواصل سالهای 1463 تا 1470 ساخته شد. نام این مسجد از نام فاتح سلطان محمّد ، فاتح عثمانی شهر استانبول گرفته شده . این بنا نیز در بالاترین نقطه تپه ای در استانبول قرار دارد. ضمن اینکه در کنار این مسجد مجموعه ای از ساختمانهای مذهبی مدرسه ها ، آسایشگاهها ، حمامها ، بیمارستان ، کاروانسرا و کتابخانه که همگی ارزش بازدید را دارند ، وجود دارد. آدرس : ترکیه، استانبول، منطقه غربی، فوزی پاشا جادسی 7-موزه های باستان شناسی در قسمت داخلی اولین حیات کاخ توپ کاپی قرار دارند. در این مکان کلکسیونی از عتیقه ها و گنج های با ارزش وجود دارد. از جمله این آثار با ارزش می توان به تابوت سنگی اسکندر و نمای سر در معبد آتن اشاره کرد. در موزه مشرق باستان نیز می توان نمونه هائی از هنر سومریها ، بابلیها و عاشوریان را یافت کرد.بازدید از این موزه ها نیز همه روزه جز دوشنبه ها ممکن می باشد. 8-موزه هنرهای اسلامی ترکیه این موزه در سال 1524 به دستور وزیر اعظم جهت اقامت صدراعظم سلیمان و ابراهیم پاشا ساخته شد. این بنا بزرگترین بنائی بود که در تاریخ دوره امپراطوری عثمانی ساخته شد. امروزه در این موزه از سرامیک های ارزشمند گرفته تا اشیاء فلزی و چوبی هنری ، پارچه ها ، مینیاتورها ، آثار خطی و قدیمیترین فرشهای دنیا را میتوان در این مکان یافت کرد. این مکان همه روزه به جز روزهای دوشنبه آماده بازدید علاقمندان می باشد. آدرس : ترکیه، استانبول، سلطان احمد، آتمیدانی 9-موزه هنرهای زیبا این موزه نیز در منطقه بشیکتاش قرار داشته و در آن نقاشیها و خطاطیهای متعلق به قرن نوزدهم تا قرن حاضر گردآوری شده و در معرض دید همگان قرار می گیرد. بازدید از این موزه همه روزه به جز روزهای دوشنبه و پنج شنبه ممکن است . 10-مسجد رستم پاشا (Rustem Pasa Camii) این مسجد نیز یکی دیگر از شاهکارهای معمارسنیان می باشد. این مسجد در سال 1560 میلادی به دستور رستم پاشا ، وزیر بزرگ و داماد سلیمان اعظم بنا نهاده شد. آدرس : ترکیه، استانبول، امینونو، حصیرچیلار 11-کاخ توپ کاپی (Topkapi Palace) در محل تلاقی تنگه بسفر ، خلیج شاخ طلایی و دریای مرمره قرار گرفته است. این کاخ متعلق به قرن 15 تا 19 میلادی و دوران امپراطوری عثمانی است. این کاخ در گذشته محل زندگی سلاطین و دولتمردان عثمانی بوده و دارای باغ بسیار باشکوهی است. در سمت راست کاخ درختان سرو قرار گرفته و مطبخ های کاخ نیز در همین سمت جای گرفته اند. امروزه از این محل به عنوان نمایشگاهی از مجموعه های کریستال ، نقره و ظروف چینی که مربوط به دوره امپراطوری عثمانی است ، استفاده می شود. در قسمت چپ کاخ حرمسرا قرار دارد. در این بخش همسران و فرزندان سلاطین در انزوا زندگی میکرده اند. سومین بخش کاخ نیز شامل سالن اجتماعات ، کتابخانه احمد سوم ، نمایشگاهی از لوازم شخصی سلاطین و خانواده سلطنتی ، جواهرات بسیار مشهور و قیمتی و نیز مجموعه ای از دست نوشته ها می باشد. در میانی ترین بخش این قصر زیبا عمارتی است که ردای حضرت محمّد (ص) در آن نگهداری می شود. این ردا پس از آن که عثمانی ها به دین اسلام گرویدند به استانبول آورده شد. کاخ توپ کاپی همه روزه به جز روزهای سه شنبه جهت بازدید علاقمندان باز می باشد. نکته: صبح زود به دیدن موزه بروید و اول حرم را ببینید که دیرتر شاید این شانس را نداشته باشید. آدرس : ترکیه، استانبول، سلطان احمد، سقوک چشمه 12-روملی حصاری و یا دژ اروپائی این مکان در سال 1452 قبل از تسخیر استانبول توسط محمّد فاتح بنا نهاده شده است. علیرغم اینکه این بنا فقط در طول 4 ماه ساخته شد. اما یکی از زیباترین کارهای معماری سبک نظامی در دنیا به شمار می آید. در این قلعه یک موزه روباز و یک آمفی تأتر قرار دارد که همه ساله از این آمفی تأتر بعنوان محلی جهت میزبانی برگزاری فستیوال موسیقی استانبول استفاده می گردد. 13-مسجد سلیمانیه این مسجد به همراه گنبد و چهار مناره بلند و باریکش در قسمت غربی خلیج استانبول قرار گرفته است. این مسجد که یکی از زیباترین مساجد موجود در شهر استانبول می باشد در فاصله سالهای 1550 تا 1557 میلادی توسط معمارسنیان که یکی از معروف ترین معماران دوره طلائی امپراطوری عثمانی به شمار می آمده ، ساخته شده است. بنای این مسجد از نقطه نظر محل قرار گیری آن ، که در بالا ترین نقطه یک تپه می باشد ، بسیار مناسب است. به علاوه چهار مناره موجود در این مسجد که در چهار طرف حیاط آن قرار گرفته در نگاه اول کاملا جلب توجه می کند. در قسمت داخل مسجد محراب و منبری از سنگ قرمز کنده کاری شده وجود دارد و پنجره ها به شیشه های رنگی مزین است. در باغهای این مجموعه آرامگاه سلیمان و همسرش خرم سلطان قرار دارد. ضمن اینکه مقبره معمارسنیان نیز در نزدیکی همین مسجد قرار گرفته است. علاوه براینها چهار مدرسه دینی ، یک مدرسه طب ، یک کاروانسرا ، حمام ترکی ، آشپزخانه و آسایشگاهی برای فقرا در این مجموعه به چشم می خورد. آشپزخانه امروزه رستورانی بنام ضیافت‌خانه است، مکانی عالی برای یک چای لذت‌بخش. نکته: اگر پله‌های نگارخانه در ضلع شمال‌شرقی، روبروی شاخ طلایی، در هنگام بازدیدتان باز بودند، حتماً بالا بروید و از تراس، یکی از بهترین منظره‌ها را تماشا کنید. آدرس : ترکیه، استانبول، بازار، پروفسور صادق سامی اونار جادسی 14-مسجد بزرگ ایوب این مسجد در خارج از دیوارهای شهر ، جائی که در سال 670 بعد از میلاد فرستاده حضرت محمّد (ص) ایوب توسط کنستانتینها کشته شد قرار گرفته است. این مسجد بعنوان اولین مسجد ساخته شده پس از پیروزی عثمانیها به شمار آمده و مورد توجه بسیاری از گردشگران می باشد. 15-مسجد ینی این مسجد در فواصل سالهای 1597 تا 1663 میلادی در بندر امینونو ساخته شد که از فواصل دور نیز براحتی قابل رؤیت است. ایوانهای آراسته به کاشیهای سبک ایرنیک در این مسجد این مکان را بعنوان یک اثر تاریخی مطرح کرده است. 16-کاخ ییلدیز این کاخ متشکل از دربارها و یک مسجد می باشد و در قرن 19 میلادی توسط سلطان عبدالمجید دوم ساخته شد. در این کاخ یکی از بزرگترین و مجلل ترین ساختمانهائی که سلاطین در آن اقامت داشته و خوش گذرانده اند به نام ساختمان شاله قرار گرفته است. این ساختمانها در داخل یک پارک با گلهائی که از نقاط مختلف دنیا گردآوری شده، قرار گرفته است. این پارک همه روز جز روزهای سه شنبه جهت بازدید عموم باز می باشد. 17-کاخ گوک سو و یا کاخ کوچوک سو( Goksu ) نام این کاخ از رودهائی که از اطرافش به داخل تنگه بسفر سرازیر می شود گرفته شده است. این کاخ در اواسط قرن 19 میلادی توسط عبدالمجید اول ساخته شد. از این کاخ هم در گذشته در ماههای تابستان استفاده می شده است. بازدید از این کاخ همه روزه بجز روزهای دوشنبه و پنج شنبه ممکن می باشد. 18-آینالی کاواک (اقامتگاه تابستانی) این مکان در قرن 18 میلادی ساخته شده و بعدها توسط سلاطین مختلف دیگر مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. این مکان به خاطر آینه کاری داخل آن مشهور می باشد. این آئینه ها هدیه ای بوده از Venetians که در سال 1718 میلادی در این کاخ نصب گردیده است. این کاخ نمونه زیبائی از معماری قدیمی و سنتی ترکیه است. بازدید از این کاخ همه روزه به جز روزهای شنبه و پنج شنبه ممکن می باشد. 19-عمارت ایحلامور (Ihlamur) این عمارت در قرن 19 میلادی بنا نهاده شد. اگر چه این عمارت به هنگام ساخت در خارج از شهر استانبول جای می گرفت اما امروزه با توسعه شهر در مرکز استانبول قرار گرفته است.بازدید از این مکان همه روزه به جز روزهای دوشنبه و پنج شنبه ممکن می باشد. 20-عمارات ماسلاک این عمارات بر روی تپه ای سرسبز توسط سلطان عبدالعزیز بنا نهاده شد. این عمارات نمونه ای است بسیار با ارزش از سبک معماری عثمانی که در اواخر قرن 19 بنا نهاده شد. امروزه از عمارت مالتا بعنوان یک رستوران ساده و ارزان قیمت بهره گرفته میشود ، هم چنین عمارت ماسلاک و لیمونلو هم بعنوان کافه تریا مورد استفاده قرار می گیرد. 21-عمارت دریائی آتاتورک (فلوریا) عمارتی است که توسط رؤسای جمهور ترکیه در فصل تابستان مورد استفاده قرار می گرفته ، ابتدا آتاتورک این عمارت را بعنوان مکانی برای گذراندن تابستان انتخاب نمود که تا به امروز این سنت پا بر جا بوده و ادامه یافته ست. این عمارت (T) شکل در سال 1935 میلادی ساخته شد. طراحی داخلی این عمارت نمونه زیبائی از شیوه طراحی در قرن بیستم است. بازدید از این مکان همه روزه به جز روزهای دوشنبه و پنج شنبه ممکن می باشد. 22-چینعلی کوشک این عمارت در قرن 15 میلادی توسط محمّد ، فاتح استانبول ساخته شد. از این عمارت امروزه بعنوان یک موزه سرامیک استفاده می گردد. در این موزه نمونه هائی از کاشی ها و سفالهای قرن 16 میلادی مربوط به دوران سلجوقیان و عثمانیها نگهداری و در معرض دید بازدید کنندگان قرار می گیرد. این موزه همه روزه به جز روزهای دوشنبه جهت بازدید همگان باز می باشد. 23-موزه سنت ایرنه این موزه نیز همانند موزه ایا صوفیا در اصل یک کلیسا بوده و در عین حال جزو اولین کلیساهای ساخته شده در استانبول نیز می باشد. ابتدا این کلیسا در قرن چهارم به دستور کنستانتینها بنا نهاده شد سپس توسط جاستینیان ها مورد بازسازی قرار گرفت. ساختمان این کلیسا در بخش معبد اولیه مسیحیان قرار گرفته است. بازدید از این مکان همه روزه بجز روزهای دوشنبه ممکن می باشد. جهت بازدید نیاز به اخذ مجوز مخصوص می باشد. 24-موزه فرشهای ترکیه این موزه روبروی اقامتگاه ابراهیم پاشا قرار گرفته است. در این موزه می توان مجموعه ای از فرشها و گلیم های قدیمی و عتیقه را که از اقسا نقاط ترکیه گردهم آورده شده نظاره گر بود. این موزه کلیه روزها بجز روزهای یکشنبه و دوشنبه آماده بازدید همگان می باشد. 25-آب انبار یرباتان این آب انبار در نزدیکی موزه حاجیا صوفیا قرار دارد. قدمت ساخت این بنا به قرن ششم بر می گردد و توسط بیزانسی ها ساخته شده است. حجره های داخل این بنا توسط 336 ستون آجری پی ریزی شده است بازدید از این بنا همه روزه آزاد است. 26-موزه موازئیک در این موزه سنگ فرشهای موازئیک که همگی متعلق به کاخهای امپراطوری بیزانس در قرن 5 یا 6 می باشد ، نگهداری می شود بازدید از این مکان همه روزه به جز روزهای سه شنبه آزاد می باشد. 27-موزه کاریه این موزه بعد از موزه ایا صوفیا یکی از مهمترین بناهای تاریخی دوره بیزانس می باشد. این موزه در قرن یازدهم ساخته شد. دیوارهای این بنا با موازئیک های متعلق به قرن چهاردهم تزئین شده است که در نوع خود بسیار زیبا و دیدنی می باشد. در درون این موازئیک ها می توان تصاویری از زندگی حضرت مسیح و حضرت مریم را مشاهده نمود. در اطراف این موزه خانه هائی از چوب بنا شده که محلی است مناسب و به دور از هیاهو برای نوشیدن یک فنجان چای و یا قهوه.این موزه همه روزه به جز روزهای چهارشنبه جهت بازدید همگان باز است. 28-موزه صنایع هوائی این موزه در منطقه یشیل کوی استانبول واقع شده است. با بازدید از این موزه پیشرفت ترکیه را در صنعت هوائی از نزدیک مشاهده خواهید کرد. بازدید از این مکان نیز همه روزه به جز روزهای دوشنبه ممکن می باشد. 29-موزه نظامی این موزه از جمله موزه های دیگر موجود در استانبول می باشد. در این موزه چادرهائی متعلق به ارتش عثمانی و هم چنین سایر ادوات جنگی را می توان از نزدیک نظاره گر بود. مارش نظامی مربوط به دوره عثمانی که به نام مهتر تا کیمی نیز معروف می باشد را می توان بین ساعتهای 3 تا 4 بعدازظهر در این مکان شنید. بازدید از این مکان همه روزه به جز روزهای دوشنبه و سه شنبه ممکن است. 30-موزه آتاتورک این موزه در منطقه شیشلی قرار دارد. در این موزه اشیاء خصوصی آتاتورک نگهداری شده و در معرض دید عموم قرار می گیرد. این موزه اولین اقامتگاه آتاتورک بوده است. بازدید از این مکان همه روزه به جز روزهای شنبه و یکشنبه بلامانع است. 31-موزه دریایی قایقهای بزرگ امپراطوران و سلاطین عثمانی که در گذشته از آنها برای عبور از تنگه بسفر استفاده می شده و از جمله دیگر جذابیتهای نیروی دریائی عثمانیها در طول تاریخ به شمار میآمده نیز در موزه نیروی دریائی نگهداری می شود. این موزه در منطقه بشیکتاش ترکیه قرار دارد. بازدید از این موزه همه روزه به جز روزهای دوشنبه و پنج شنبه ممکن می باشد. 32-موزه شهر این موزه در کاخ ییلدیز واقع شده و در آن اسناد و مدارک مربوط به تاریخچه شهر استانبول از زمان پیروزی عثمانیها تا به حال نگهداری می شود. این موزه همه روزه به جز روزهای پنج شنبه باز است. 33-موزه کارخانه راحمی کوچ این موزه در محله هاسکوی قرار گرفته و تاریخ آن مربوط به دوره عثمانیها می باشد. از این مکان در گذشته با نام لنگرخانه نیز یاد می شده است. علت نامگذاری این مکان با این نام دست ساخته های آهنی و استیلی است که در آنجا وجود دارد. در حال حاضر در این موزه پیشرفت صنعتی محقق شده از گذشته تا به حال به شکل مناسبی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. این موزه همه روزه به جز روزهای دوشنبه برای بازدید همگان باز می باشد. 34-مکانها و بناهای تاریخی یکی از این مکانهای تاریخی میدان اسب دوانی باستانی است که در مقابل مسجد آبی (سلطان احمد) قرار گرفته است. این میدان در دوران بیزانس محل برگزاری مسابقات ارابه رانی بوده است.از این مکان امروزه با نام محله سلطان احمد یاد می شود و علت نامگذاری آن به این نام وجود مسجد سلطان در این منطقه می باشد. 35-کانال آب بز دغان در سال 368 بعد از میلاد ساخته شد. از این کانال در دوران بیزانس و در دوران عثمانیها برای تا مین آب کاخها استفاده می گردیده است. 36-برج گالاتا این برج 62 متری در سال 1348 بنا نهاده شد. به هنگام غروب آفتاب از بالای این برج منظره زیبائی از تنگه بسفر در زیر پاهای خود خواهید دید. 37-کیزکولسی (برج دختر) یکی از رمانتیک ترین مکانهای استانبول به شمار می آید. این برج در قسمت ورودی خلیج استانبول قرار دارد. علیرغم اینکه این برج در قرن دوازدهم ساخته شده اما ساختمان کنونی آن متعلق به قرن 18 میلادی می باشد. 38-تنگه استانبول (تنگه بسفر) این تنگه در واقع قاره اروپا را از قاره آسیا جدا می کند. هتل های مدرن و ویلاهای چوبی قرار گرفته در حاشیه ساحل به همراه کاخهای زیبای مرمرین که در مجاورت قلعه های سنگی روستائی و دهکده های کوچک ماهیگیری قرار گرفته جذابیت این منطقه را دو چندان نموده است. گردش با قایق یکی از بهترین راههای تماشای اطراف تنگه بسفر است . 39-کاخ بیلربیی این کاخ در قسمت آسیائی استانبول و درست بعد از پل معلق بسفر قرار گرفته است. درپشت این کاخ بلندترین تپه استانبول یعنی تپه چاملیجا وجود دارد. 40-خلیج شاخه طلائی این خلیج شیپوری شکل در استانبول بخش اروپائی را از بخش آسیائی جدا می کند و یکی از بهترین لنگرگاههای طبیعی در دنیا به شمارمی آید. در دوران بیزانس و عثمانیها این منطقه مرکز مهمی برای تجمع کشتی های متعلق به ارتش نیروی دریائی و کشتی های تجاری به شمار می آمده است. از جمله مناطق دیگری که میزبان مردم استانبول در فصل تابستان است منطقه کیل یوس می باشد. این منطقه دارای ساحلی طولانی و شنی بوده و در فاصله 25 کیلومتری شهر استانبول در قسمت اروپائی سواحل دریای سیاه قرار دارد از بزرگترین جنگلهای شهر استانبول جنگل بلگراد می باشد که در بخش اروپائی قرار گرفته. مردم استانبول معمولاً در روزهای پایانی هفته برای پیک نیک و استفاده از چشمه های آب موجود در این منطقه به این مکان سفر می کنند. از دیگر کانالهائی که توسط معمارسنیان ساخته شد کانال سلطان سلیمان بود که طول آن به بیش از 750 متر می رسد. این کانال یکی از بزرگترین کانالهای ترکیه به شمار می آید.

    اطلاعات استانبول

    اطلاعات استانبول

    •در ماه ژوئن در استانبول مسابقه Formula 1 برگزار میشود. توصیه میشود اگر میخواهید در آن روزها به استانبول سفر کنید خیلی زودتر هتل خود را رزو کنید. •استانبول ۲ فرودگاه بین المللی دارد: بزرگ‌ترین فرودگاه، فرودگاه بین المللی آتاتورک در یسیلکوی، ۲۴ کیلومتری مرکز شهر می‌باشد که از طرف و قسمت اروپاییی استفاده می‌شود اما در حال حاضر درون شهر است، فرودگاه جدید، فرودگاه سابیها جوکین در ۲۰ کیلومتری شرقی از طرف آسیایی و ۴۵ کیلومتری شرقی اروپایی مرکز شهر قرار گرفته‌است. •هر سال در ماههای مارس و آوریل فستیوال فیلم در شهر استانبول برگزار میشود . •در شهر متنوع و رنگارنگ استانبول شما می توانید بسیاری از فعالیتهای فرهنگی و هنری نظیر اپراها ، رقصهای باله ، فیلم ها ، کنسرت ها ، نمایشگاهها و کنفرانسها را در یک جا گردهم مشاهده نموده و از آنها بهره مند شوید. •در منطقه سلطان احمد تعداد زیادی از رستورانها که ساختمانهای آنها به جا مانده از دوران بیزانس و عثمانیها می باشد با شکل بازسازی شده خود پیش روی شما قرار دارد . با حضور در یکی از این رستورانها شما می توانید شبی بیادماندنی و دل انگیز را سپری نمائید. •دستفروشان در روزهای یکشنبه اجناس خود را در حدفاصل منطقه صحافلار و بازارکاپاتی چارشی به مشتریان عرضه می کنند •استانبول مرکز برگزاری فستیوالهای بین المللی در زمینه هنر و فرهنگ می باشد. در این شهر همه ساله در ماههای ژوئن و جولای فستیوالهای متعددی در زمینه های فرهنگی و هنری برگزار می گردد. در این فستیوالها که اغلب در مرکز فرهنگی آتاتورک برگزار می گردد هنرمندان بزرگی از کشورهای مختلف شرکت می کنند •تکسیم قلب سرگرمی‌ها و خرید شهر است. اغلب گردشگران این منطقه را برای اقامت انتخاب می‌کنند، هتل‌های خوبی با بهای مناسب و دسترسی خوبی نیز به سایر مناطق شهر دارد. •سلطان احمد نیز مرکز بخش کهن شهر است، و اگر در این قسمت اقامت کنید، اغلب دیدنی‌های شهر به فاصله چند قدمی شما خواهند بود و صبح‌ها نوای اذان مسجد آبی را خواهید شنید. •پیش شماره تلفنی: قسمت اروپایی 212 (90+) / قسمت آسیایی 216(90+) •تلفن های ضروری: •اطلاعات گردشگری: 0793 663-212 (90+) •ترمینال قطار: 0051 527-212 (90+)

طراحی سایت آژانس مسافرتی و رزرواسیون آنلاین توسط بیسیس فلای

Copyright © 2015 keyvanparvaz.com All Rights Reserved