موزه‌ی نیکولا تسلا بلگراد

بلگراد به عنوان یک مقصد گردشگری در سال‌های پس از جنگ، جایگاه خود را از دست داده بود اما اخیرا، این مقصد به یکی از مقصدهای گردشگری محبوب در دنیا تبدیل شده است.

این شهر با وجود تاریخ پرفراز و نشیب و طبیعتی که میزبان رودهای بزرگ و مهمی چون دانوب است، در زمینه‌ی گردشگری حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. در ادامه با یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری بلگراد آشنا می‌شویم.

تسلا یکی از بزرگترین مخترعان و مهندسان تمام دوران است. او در خانواده‌ای صربستانی به دنیا آمد و آخرین خواسته‌اش این بود که اموالش به بلگراد منتقل شوند. این موزه در حال حاضر در یک بنای مسکونی قدیمی که در سال ۱۹۲۹ ساخته شده، برپا شده است. این موزه تنها محل نگهداری اموال و میراث شخصی تسلا است که شامل دست‌نوشته‌ها و طرح‌های وی از اختراعات اوست.

این موزه در منطقه‌ی مرکزی بلگراد قرار دارد و میزبان بیش از ۱۶۰ هزار سند اصل، بیش از ۲۰۰ کتاب و ژورنال، بیش از ۱۵۰۰ عکس، اشیاء فنی و... است.

نیکولا تسلا

نیکولا تسلا، دانشمند کروات تبار آمریکایی از بزرگ‌ترین دانشمندان تاریخ و البته نمونه بارز نوابغی است که در مورد آنها صحبت کردیم. او کارمند شرکت جنرال الکتریک بود اما قسمت عمده شهرت و ثروت حاصل از نبوغ و دانش بی‌پایان او نصیب مدیر ارشد کمپانی یاد شده، یعنی توماس ادیسون شد. شناختن و شناساندن دانشمندانی مانند نیکولا تسلا شاید ادای دینی باشد در مقابل کارهایی که برای ساختن دنیای امروز ما انجام داده‌اند. البته گفتن این موضوع لازم است که این دانشمند بزرگ در دنیای تکنولوژی بسیار مشهور و قابل احترام است؛ به عنوان مثال لری‌ پیج، بنیان گذار گوگل او را الهام‌بخش خود می‌داند! در سال ۲۰۱۳ به منظور قدردانی از تسلا، به همت موسسه Kickstarter، مجسمه او که به وای‌فای رایگان مجهز است، در دره سیلیکون کالیفرنیا نصب شد

اگر نمی‌توانید زندگی بدون تلویزیون را تصور کنید، باید از نیکولا تسلا سپاسگذار باشید! او همچنین بنیان‌گذار فن‌آوری‌هایی است که به اختراع ریموت کنترل، لامپ‌های فلورسنت و نئون، انتقال بی‌سیم اطلاعات، کامپیوتر، تلفن‌ همراه هوشمند، لیزر، اشعه ایکس، علم رباتیک و… منجر شد و مهمتر از همه، جریان برق متناوبی که در منزل خود استفاده‌ می‌کنیم در نتیجه تلاش او به دست آمده است!

تسلا و ادیسون در مورد برتری جریان متناوب (AC) یا مستقیم (DC) با یکدیگر اختلاف عقیده داشتند و زمانی که برای انتخاب یکی از این سیستم‌ها به عنوان استاندارد ملی توزیع برق، با هم در حال مبارزه بودند، توماس ادیسون برای مبارزه با جریان متناوب کمپینی به راه انداخت که به گمان خود مردم را از خطرات این نوع برق و کشندگی آن آگاه کند و در مقابل، تسلا برای اثبات ایمنی برق متناوب، جلوی چشم عموم دست به کار عجیبی زد؛ او خود را در برابر شوک یک جریان ۲۵۰ هزار ولتی قرار داد! در مبارزه بین جریان‌ها تسلا برنده شد و در نتیجه هم اکنون توزیع برق درتمام جهان با سیستم متناوب انجام می‌شود

نیکولا تسلا نخستین نیروگاه برق آبی جهان را در آبشار نیاگارا احداث کرد. او از زمان کودکی مبهوت قدرت آبشار بود و به مهار آن می‌اندیشید، ساخت این نیروگاه سه سال به طول انجامید و سرانجام در ۱۶ نوامبر ۱۹۸۶، برق حاصل از آن راهی خانه‌های شهر بوفالو شد. مجسمه تسلا هم اکنون در جزیره Goat مشرف به آبشار قرار دارد.

طراحی سایت آژانس مسافرتی و رزرواسیون آنلاین توسط بیسیس فلای

Copyright © 2015 keyvanparvaz.com All Rights Reserved