مسجد جمیرا دبی

مسجد جمیرا (Jumeirah Mosque Dubai) یکی از جاذبهٔ های گردشگری و مکانهای دیدنی دبی است. «مسجد جمیرا» از زیباترین و معروفترین مسجدهای این شهر می‌باشد.

تاریخچه مسجد جمیرا

از زمان های دور عرب ها در منطقه جمیرا زندگی می کردند و شغل اصلی آن ها ماهی گیری و صید مروارید بود. از سال 1960 به بعد آرام آرام این محله به مکانی برای اقامت ثروتمندان خارجی تبدیل شد. ساخت مسجد جمیرا هم در همین دوران به پایان رسید و محلی برای تجمع به حساب آمد.

به عبارت دیگر ساکنان این ناحیه به مسجد نیاز داشتند و این موضوع اصلی ترین علت ساخت عبادتگاه جمیرا بود. در سال 1995 طرحی مبنی بر توسعه مسکن در جمیرا اجرا شد و تعداد بسیاری آپارتمان مسکونی ساختند و این منطقه به یکی از شلوغ ترین و معروف ترین مکان های دبی تبدیل شد. با بررسی مسجد جمیرا می توان اسرار نهفته در تاریخ امارات را کشف کرد. پیشنهاد می کنیم در طول سفرتان به دبی به این مکان مقدس سر بزنید.

معماری مسجد جمیرا

کار ساخت مسجد جمیرا بر عهده دفتر مشاوره و پیمانکاری هِگازی و موعایض (Hegazi and Moaez) بود و مدیریت پروژه را مصطفی کامل حسین خلیل (Mostafa Kamel Huseen Khalil) بر عهده داشت. این دفتر، زیر مجموعه شرکت پیمانکاری المُلا (Al Mulla Contracting) به حساب می آید. مسجد جمیرا نمونه جامعی از معماری دوران خلافت فاطمیان یا همان فاطمی (909-1167 میلادی) است. این سبک بر اثر تلفیق معماری کشورهای شرقی و غربی به وجود آمد به همین خاطر در آن عناصری از معماری باستانی، بیزانسی، مصری، معماری قبطی و آفریقای شمالی به چشم می خورد.

آثاری که از فاطمیان به جا مانده اغلب در شهر قاهره هستند؛ اما در دیگر سرزمین های اسلامی و عربی هم نمونه هایی از این سبک یافت می شوند. خلفای فاطمی با فرمانروایان عباسی و بیزانسی رقابت داشتند و همگی علاقه مند بودند تا کاخ ها و مساجد لوکس تری بسازند و همین موضوع سبب شد تا بناهای متعددی از زمان این دو دودمان به جا بماند و سازندگان بعدی هم از سبک و سیاق آن ها پیروی کنند.

در معماری فاطمی سعی بر آن بوده که مسجدها را به صورت مربع بسازند و به قانون تقارن اهمیت بدهند. زیبا و بزرگ ساختن گنبد نیز یکی از پایه های مهم در این سبک بوده است. پادشاهان فاطمی به منبرهای پر زرق و برق هم تمایل داشتند به همین خاطر در مسجد جمیرا از همین اساس استفاده شده و منبری بسیار با شکوه ساخته اند.

یکی از نکته های مهم دیگری که درباره معماری مسجد جمیرا وجود دارد، دیوار اصلی آن است. این دیوار را طوری ساخته اند که کاملا رو به خانه خدا باشد و نمازگزاران برای یافتن قبله دچار مشکل نشوند. محراب مسجد نیز قبله را نشان می دهد و مقدس ترین محل این عبادتگاه به شمار می آید. این محراب آن قدر روحانی و جذاب است که هنوز هم امامان جماعت در این محراب قرار گرفته و نماز و خطبه می خوانند.

بد نیست بدانید که استفاده از خوش نویسی در معماری اسلامی و فاطمی رواج بسیاری داشته است و اغلب در محوطه داخلی مساجد از آن ها استفاده می شد. در عبادتگاه جمیرا هم این خوش نویسی ها به چشم می خورند.

عبادتگاه مشهور جمیرا را از سنگ های گران مایه ای به رنگ کرم و صورتی کم رنگ ساختند. مسجد جمیرا یک گنبد بزرگ دارد که ارتفاعش را چیزی حدود 16 متر برآورد کرده اند؛ اما در این عدد اختلاف نظر هم وجود دارد. همان طور که در تصاویر می بینید مسجد جمیرا دارای دو گلدسته (1) مرتفع است که ارتفاع هر یک به 40 متر می رسد. درون هر مناره هم چندین پله مارپیچ وجود دارد و بر فراز آن ها دو گنبد کوچک به چشم می خورد که محلی برای سر دادن اذان هستند. شب ها دور تا دور این گلدسته ها با چراغ های زرد روشن می شوند و جلوه ای روحانی به این عبادتگاه می دهند. گنبد این مسجد هم دیدنی ست و با طرح برجسته هایی ساده، زیباسازی شده است.

آداب و قوانین ورود به مسجد جمیرا

اغلب برای ورود به مساجد در کشورهای اسلامی و بخصوص امارات متحده عربی، داشتن حجاب برای بانوان اجباری ست؛ اما این قانون در مورد مسجد جمیرا صدق نمی کند و پیروان ادیان دیگر می توانند حتی بدون روسری وارد این عبادتگاه شوند؛ اما باید لباس هایی نسبتا پوشیده به تن کنند که موجب توجه دیگران نشود. اگر کسی لباس مناسب نداشت، می تواند به صورت رایگان از پوشاک سنتی عرب ها استفاده کند و پس از استفاده، لباس ها را به مسوولین بازگرداند.

برای ورود به این مسجد در آوردن کفش اجباری ست و هیچ کسی با کفش حق ورود ندارد. برای بانوان پوشیدن جوراب هم توصیه می شود. یکی از قانون های مهم این عبادتگاه، ممنوع بودن عکاسی و فیلم برداری از داخل آن است. در قوانین این مکان آمده که حق عکاسی از هیچ جانداری را ندارید مگر آن که گیاه باشد. همچنین ترجیح بر آن است که مسلمانان با وضو وارد مسجد شوند.

در آخر توصیه می کنیم که ادب را در این محل رعایت کنید زیرا آمارها نشان داده اند که بازدیدکننده های این مسجد از 137 ملیت مختلف بوده اند و مطمئنا هر یک فرهنگ و آداب خود را دارند.

مسیر و هزینه

ساعات کارمسجد جمیرا از اذان صبح تا پس از اتمام نماز عشا می باشد .

*پیروان ادیان دیگر از ساعت 10:00 اجازه ورود خواهند داشت.

هزینه ورود به این عبادتگاه رایگان است.

آدرس: امارات متحده عربی، دبی، بزرگراه جمیرا بیچ، محله جمیرا.

.Address: Jumeirah Beach Road,Jumeria 1 - Dubai - United Arab Emirates

طراحی سایت آژانس مسافرتی و رزرواسیون آنلاین توسط بیسیس فلای

Copyright © 2015 keyvanparvaz.com All Rights Reserved